[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[Web Creator] [LMSOFT]
Yürüyen haşere, uçan haşere ve kemirgen kontrolü uygulamalarımızda sadece araştırmalar sonucu Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve  T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından uygunluğu kabul edilmiş halk sağlığı ruhsatlı haşere ilaçları ve zehirleri kullanılmaktadır.

TEK ÇÖZÜM, Alan Spreylemesi' nin başarısındaki en önemli temel sayılan Larvasit Uygulamaları kapsamında çalışmalar yapmaktadır.

Larvasit Uygulama Çalışmaları
Haşere probleminizin gerçek çözümü için T.C. Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilen  Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaç Uygulama İzin Belgesine sahip ruhsatlı firmalardan ilaçlama talebinde bulununuz. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
Tahta Kurtları ve Termitler ahşap materyallerin ve yatların görünmez düşmanlarıdır. Bu zararlılar ahşabın çok derinlerine yuva yaparak hızla çoğalırlar ve ciddi zararlar verirler. Bu nedenle mücadelesi çok zordur. Tahta Kurdu ve Termit mücadelesinde sıvı ilaçlama etkili olmaz. Mücadelede kesin çözüm Fumigasyon uygulamasıdır.
Teknenizi Hayatta Tutun
Tahta Kurdu - Ağaç Kurdu İlaçlaması, Kimyasal Mücadele
Tahta Kurdu - Ağaç Kurdu ahşap ve ağaçların çok derinlerine yuva yaptığı için bu canlılar ile mücadele etmek çok zordur. Çünkü Tahta Kurtları derinde olduğu için sıvı ilaçlardan az etkilenir hatta bazen hiç etkilenmez. Bu bakımdan ferdi olarak yapılan mücadele sonuçsuz kalır. Tahta Kurdu ile mücadele için mutlaka Fumigasyon (gaz ile ilaçlama) yapılması gereklidir. Bu konuda Fumigasyon Operatörü Belgesine sahip profesyonel ilaçlama firmaları ile çalışmak gerekir. Tahta Kurdu - Ağaç Kurdu ilaçlamasını yapan kişiler mutlaka Fumigasyon İlaçlama Bilgisine sahip olması gerekir.
Tahta Kurdu insan ve hayvanları ısırarak zarar veren böcek türü değildir. Çünkü bu zararlılar beslenmelerinde kesinlikle insan ve hayvan kullanmazlar. Tahta Kurtları evdeki eşya ve mobilyaları kemirdikleri gibi bazen Ahşap Yatlara (Gulet Tipi Yatlar) bulaştığında gemilerin güvertelerini delip su almasını sağlar ve hatta geminin batmasına bile neden olurlar. Bazende Polyester Yatların ahşap mobilya aksamlarını delip deforme olmalarına, toz haline getirerek kullanılamaz olmalarına ve ekonomik olarak büyük zarara neden olabilirler.
Tahta Kurtlarının Yat ve Teknelerde Zararları
Tahta Kurtları gündüzleri çok pasiftirler ve geceleri ise çok aktif olarak hareket ederler. Tahta Kurtları tahta ve ahşapları delerken ses çıkarırlar ve ahşapları delerken toz şeklinde kırıntılar dökerler. Ağaç Kurdu deldiği ahşaplar ve ağaçlar içine yuva yaparlar ve bu yuvanın içine yumurtalarını bırakıp çoğalırlar. Tahta Kurtları çiftleştikten sonra bu yuva içine yumurta bırakır. Tahta Kurdu bir yuva içine yaklaşık olarak 70 - 80 kadar yumurta bırakır. Yumurtalar belli bir sıcaklıkta açılır ve büyük kurtçuklar ortaya çıkar. Tahta Kurtları dünyanın her kıtasında ve her ülkesinde bulunurlar. Verdiği zararlar türüne bağlı olarak farklı olmaktadır.
korumak gerekir. Çünkü tahta kurtları yuvalanmak için ahşapları, ağaçları, mobilyaları ve ağaçtan oluşan her türlü eşyaları kemirerek zarar verirler.
Tahta Kurtları Yatların ahşap olan kısımlarında daha çok bulunurlar, bazen evlerin çatı kısımlarında, lambri ve parke içlerine de  yerleşirler. Tahta Kurtlarına doğal ortamda ağaçların bol olduğu yerlerde rastlamak mümkündür. Tahta Kurtlarına ev dışında parke imalathanesinde, kereste fabrikalarında, gemi güvertesinde, araç kaportasındaki ağaçlar içinde bulunurlar. Günümüzde kullandığımız birçok eşya ve ürünler tahta ve ahşaptan olduğu için bu haşereden
Tahta Kurtlarının ağız yapısı çok güçlü olup çok sert ağaçları ve ahşapları delecek kapasitededir. Tahta Kurtları yaşadığı alana bağlı olarak boyları değişir ama genel olarak ülkemizde yaşayan tahta kurtları 2 - 3 mm boylarındadırlar. Tahta Kurdu rengi yaşadığı iklim koşuluna ve yaşadığı alana bağlı olarak değişir. En çok bilineni, renkleri kahverengi, siyah, sarımtırak ve gri renklerde olanlarıdır.
Tahta Kurtları baş kısmı çok ufak gövdesi ise çok büyüktür. Tahta Kurdunun bedeninin alt tarafında 6 adet ayağı var ve her ayağının üzerinde birçok tırtılları vardır. Bu tırtıllar sayesinde çok yüksek yerlere tırmanır. Tahta Kurtlarının başucunda 1 çift antenleri var ve bu antenleri ile iletişimini sağlarlar.
Tahta Kurtları (Anobium punctatum) genel olarak bitki ve ürünlerinin bol bulunduğu alanda yaşayan böceklerdir. Ağaç Kurdu, Mobilya Kurdu, Ahşap Kurdu, Mobilya böceği, Tahta Böceği, Ağaç Kemiren Böcek olarakta sıklıkla bilinirler. Tahta Kurtları yaşadığı alana bağlı olarak farklı boy ve yapıda olup çoğu türü kanatlıdır. Tahta Kurdunun bedeni baş göğüs ve karın kısmı olmak üzere üç bölgeden oluşur. Vücudu üzerindeki kanatları sert bir yapıda ve bu kanatlar sayesinde kendini dış etkilerden korur.
Tahta Kurdu - Ağaç Kurdu
Copyright © 2009  TEK ÇÖZÜM
Polyester ve Gulet Tipi Yatlarda Zararlı Mücadelesi
Ana Sayfa
İletişim
E-Posta Gönder
Geri
İleri
Haşere Kontrolü Çalışma Sistemimiz
Sivrisinek-Karasinek Problemleri

TEK ÇÖZÜM, site ve işletmelere yönelik sivrisinek, karasinek mücadelesi kapsamında Araçüstü ULV Cihazları ile İlaçlama Hizmetleri vermektedir.

Yabancı Ot Mücadelesi
Site ve işletmelerde yabancı ot mücadelesi kapsamında, açık alanda, parke taşı döşeli zeminlerde, ilaçlama hizmetleri verilmektedir.

TEK ÇÖZÜM Haşere İlaçlama, Fumigasyon ve Çevre Sağlığı Hizmetleri, Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaç Uygulama İzin Belgesini 051 Belge Numarası ile almıştır.

T.C. Sağlık Bakanlığı İzin Belgesi
Bilgi