[easy website builder software] [build your own website] []
[]
[]
[Tek Çözüm Haşere İlaçlama, Fumigasyon ve Çevre Sağlığı Hizmetleri]
[Tek Çözüm Haşere İlaçlama, Fumigasyon ve Çevre Sağlığı Hizmetleri - İletişim]
[]
[Tek Çözüm Haşere İlaçlama, Fumigasyon ve Çevre Sağlığı Hizmetleri]
[Tek Çözüm Haşere İlaçlama, Fumigasyon ve Çevre Sağlığı Hizmetleri - Belgelerimiz]
[Tek Çözüm Haşere İlaçlama, Fumigasyon ve Çevre Sağlığı Hizmetleri - Fumigasyon Bilgileri]
[Tek Çözüm Haşere İlaçlama, Fumigasyon ve Çevre Sağlığı Hizmetleri - İletişim]
[Tek Çözüm Haşere İlaçlama, Fumigasyon ve Çevre Sağlığı Hizmetleri - Hakkımızda]
[Tek Çözüm Haşere İlaçlama, Fumigasyon ve Çevre Sağlığı Hizmetleri - Haşere, Kemirgen, Sürüngen Hizmetleri]
[Tek Çözüm Haşere Bilgi Bankası, Zararlılar, Kemirgenler, Sürüngenler]
[Tek Çözüm Haşere İlaçlama Yöntemleri]
[Tek Çözüm Haşerelerle, Zararlılarla Mücadele Yöntemleri]
[Tek Çözüm Haşere İlaçlama, Fumigasyon ve Çevre Sağlığı Hizmetleri - Belgelerimiz]
[Tek Çözüm Alaçatı İlaçlama, Güzelbahçe İlaçlama, Narlıdere İlaçlama]
[Tek Çözüm Alaçatı İlaçlama, Güzelbahçe İlaçlama, Narlıdere İlaçlama]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]

Sinek ısırması sonucu hangi hastalıklar bulaşabilir ?

Sinekler birçok mikrop ve patojen taşıyan canlılardır. Beslenmek için insanların tükettikleri gıdalar üzerinde gezerek salya ve dışkılarını bırakır. Aynı zamanda insan vücudundan kan emerek insanlara dizanteri, kolera, verem, ishal ve çocuk felci gibi önemli hastalıkları bulaştırırlar.


Sinek ilaçlamada kullanılan ilaçlar nelerdir ?

Bireysel yollar ile edinilen ilaçlar sinek ilaçlamasında, kesin çözüm olmamaktadır. Sinek ilaçlaması ancak profesyonel ilaçlama şirketleri tarafından yapılmaktadır. TEK ÇÖZÜM olarak sizlere, şirketimiz tarafından en güvenilir ve garantili hizmet sunulmaktadır.


Sinek ilaçlamada hangi yöntemler kullanılmaktadır ?

Sinek ilaçlamada kullanılan ilaçlar sıvı ve kokuludur. Daha çok püskürtme yöntemi ile uygulanır. Bu uygulama ilaçlama şirketleri tarafından ve ilaçlama hakkında eğitimli ve deneyimli ilaçlama ekipleri tarafından yapılmaktadır.


Sineklerden nasıl kurtulabilirim?

Sineklerden kurtulmak için kesinlikle profesyonel ilaçlama yardımı almalısınız. İlaçlama yapılmadan sineklerden ve haşereden kurtulmak mümkün değildir.


Unutmayınız ! Bizi 7 gün 24 saat arayabilirsiniz.

(232) 743 22 12

emilmeye başlanır.

Besin ne kadar şekerli ise o kadar çok emilir. “Yiyecek maddelerine dadanan inatçı sinek” ününe sahip karasineğin ağzının içinde iki tüpçük bulunur. Bu tüpçüklerden biriyle sıvı yiyecekleri emer, diğeriyle de içinde enzimler bulunan tükürük salgılar. Yağları, karbonhidratları ve proteinleri kolaylıkla hazmeden karasinek, çok sevdiği sert yiyecekleri sıvı hale dönüştürmede bol miktarda tükürük salgılamak durumundadır. İşte bu sebeple de yiyeceklerin üzerine dışkısıyla beraber bol miktarda tükürük bırakır. Daha sonra bir başka karasinek, aynı dışkının üstüne konduğunda, önceki karasineğin tükürüğünü de emer ve böylece bakteriler ikinci karasineğe de bulaşır. Bunun aracılığıyla da daha geniş alanlara yayılır. Ağzının çevresinde ve ayaklarında 20 milyonu aşkın bakteri, mikrop ve patojenler taşıyabilen karasinek, sadece bir günde 25-50 defa dışkı bırakır.

  

Beslenme :


Karasinek uçuş esnasında epey enerji sarfettiğinden, vücut sıvısının şeker oranında büyük miktarda düşüş meydana gelir. Uyarıcı sistemler bu hayati öneme haiz durumu beyne iletirler. Havada tur atarken, koku alıcılarıyla besinlerin yerini tayin etmeye çalışır. Besin kokusu arttığında da “iniş programını” harekete geçirir. İndiği yerde, ayaklarındaki tat alma organı besinin tatlı, tuzlu veya ekşi olup olmadığını algılar ve beyne iletir. Bunlar karasineğin tercih ettiği besin cetveline uygun tatta ise,beyinden, hortumun çıkması ve emilme işleminin yapılması emri gelir. Çevresi kalın duvarlarla çevrili olan hortumla,sıvı besinler

Üreme :

 

Karasinekler yumurtalarını dışkılara, çöplüklere, özellikle sıcak ve nemli yerlere bırakırlar. Yumurtalar bir günden kısa bir sürede çatlar ve larvalar çıkar. Larvalar bir iki hafta içinde pupa evresine girerler. Pupa evresinde başkalaşmaya uğrayarak birkaç günde kanatlı erişkin biçimlerini alırlar.

Çöp ve gübre gibi nemli organik madde bulunan yerlere 100-150 tanesi yığın halinde yumurtalarını bırakır. Çıkan larvalar organik maddelerle beslenir ve sıcak havada ortalama 7-8 günde sinek olarak uçar. Çok çabuk ürerler. Karasinek, kısa ama yoğun ve üretimli bir hayat sürer. Eğer yumurtaları 25 derece sıcaklıktaki nemli bir

yere bırakılırsa yumurtalar, 10 saat gibi kısa bir zaman zarfında açılırlar.


Kurtçuklar ancak sıvı maddelerle beslenirler. Bunlar katı yiyecekleri sıvı hale dönüştürebilmek için kendileriyle ortak yaşayan bakterilere muhtaçtır. Bunlarla beraber nimf (larva) haline girmek üzere olan kurtçuk, orta bağırsağın son kısmından, sindirim borusu boyunca yol alan bakterilerin çoğunu yok edebilecek bir asit salgılar. Kalan bakterileri de tam nemf kundağından çıkarken orada bırakır ve sinek böylece tam asepsili (mikroptan arınmış) olarak dünyaya gelir.


Metamorfoz (başkalaşım) geçirip, erişkin sinek haline gelebilmeleri için ise lüzumlu olan

40 °C sıcaklıktaki mekânlara yönlendirilirler. Bu ortamda 6 gün içinde iki metamorfoz geçirip, erişkin sinek olurlar. Bir defada yaklaşık olarak 100’ün üstünde, hayatı boyunca da 600-1000 yumurta bırakabilen dişi karasinek, larva döneminden sonraki üç gün içerisinde, çok rahatlıkla yeniden yumurta bırakabilir. Karasinekler bu ritimleriyle çok hızlı ürerler. Nisan ayı ortalarında yumurtasını bırakan bir karasinekten gelen neslin, aynı yılın Eylül ayı ortalarında bıraktığı yumurta sayısı 5 trilyonu geçer. Başka bir ifadeyle, bir gramın % 1’i ağırlığındaki (yaklaşık olarak 70 sinek 1 gr ağırlığındadır) bir sineğin devamı olan nesillerden 80 bin ton ağırlığında bir sinek ordusu meydana gelir.

Dış iskelet :


Bütün böceklerde olduğu gibi, bir iç iskelet sistemine sahip olmayan karasineğe bunun yerine muazzam mekanik avantajlar sağlayan kitinden yapılmış bir dış iskeletleri bulunmaktadır. Bu sert kabuk, sineğin, kanatları saniyede 200 defa çırpmasını sağlar. Kanatların yüzeyinde ve başının arka kısmında bulunan hassas duyu organları (anten), uçuşla ilgili mesajları anında beyne nakleder. Mesela, sinek, uçuş esnasında yeni, farklı bir hava akımına maruz kalırsa, bu duyu organları hemen beyne gerekli sinyalleri iletirler. Kaslar da beyinden gelen bu sinyallere göre kanatları,

yeni duruma uygun

harekete geçirir. Bu sistem, günümüzün modern uçaklarına ilham kaynağı olmakta şimşek gibi hızlı manevralarla, kendisini yakalamak isteyenleri çileden çıkaran sineği vurmak için kullandığımız sineklik ile çok defa ıskalamamızın sebebi, bu harikulade duyu organlarıdır. Sinek bunlarla, sinekliğin havada meydana getirdiği yeni hava akımını hemen algılar ve bu durumun bir tehlike oluşturduğunu anlayarak, ani bir hareketle uçup, kurtulur. Reflekslerinin, yani ani hareket kabiliyetinin, insandan 10 kat fazla olduğu kabul edilir.

Her türlü gıda ve çöp artıklarıyla beslenirler ve ortalama 3 km uçarak çevrede insanların yaşadığı her yeri istila ederler ve vucutlarında çok çeşitli hastalık mikropları taşıdığı için her dolaştığı şeye mikrobu bulaştırırlar. Zira her 5 dakikada bir gezdiği yerlere dışkı bırakırlar. Kolera, diyare, dizanteri, hepatit, çocuk felci, gıda zehirlenmeleri, salmonelloz, verem gibi hastalıkları bulaştırır.

Karasinek (Musca domestica), İki kanatlılar (Diptera) takımının Muscidae familyasından bir böcek türüdür.

Uzunluğu 5-8 mm arasında değişen, rengi genel olarak koyu gri ve siyah olan ve uçabilen bir sinek türüdür.

Yerleşim bölgelerindeki bütün sineklerin % 90’ını meydana getirir. Kutuplar’dan Ekvator’a doğudan batıya yayılmış durumdadır. Karasinek insanların yaşadığı en soğuk iklimden en sıcak iklime kadar bütün meskûn yerlerde bulunabilir. Karasinek, bütün uçucu böcekler içinde, arka kanatlarının değişimiyle oluşan halter denen denge organı sayesinde, en üstün uçma kabiliyetine sahip usta bir “hava akrobatı”dır.

Yürüyen haşere, uçan haşere ve kemirgen kontrolü uygulamalarımızda sadece araştırmalar sonucu Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve  T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından uygunluğu kabul edilmiş halk sağlığı ruhsatlı haşere ilaçları ve zehirleri kullanılmaktadır.

TEK ÇÖZÜM, Alan Spreylemesi' nin başarısındaki en önemli temel sayılan Larvasit Uygulamaları kapsamında çalışmalar yapmaktadır.

Larvasit Uygulama Çalışmaları

Haşere probleminizin gerçek çözümü için T.C. Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilen  Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaç Uygulama İzin Belgesine sahip ruhsatlı firmalardan ilaçlama talebinde bulununuz. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Copyright © 2009  TEK ÇÖZÜM

Karasinek İlaçlama

Ana Sayfa

İletişim

E-Posta Gönder

Geri

İleri

Haşere Kontrolü Çalışma Sistemimiz

Sivrisinek-Karasinek Problemleri

TEK ÇÖZÜM, site ve işletmelere yönelik sivrisinek, karasinek mücadelesi kapsamında Araçüstü ULV Cihazları ile İlaçlama Hizmetleri vermektedir.

Yabancı Ot Mücadelesi

Site ve işletmelerde yabancı ot mücadelesi kapsamında, açık alanda, parke taşı döşeli zeminlerde, ilaçlama hizmetleri verilmektedir.

TEK ÇÖZÜM Haşere İlaçlama, Fumigasyon ve Çevre Sağlığı Hizmetleri, Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaç Uygulama İzin Belgesini 051 Belge Numarası ile almıştır.

T.C. Sağlık Bakanlığı İzin Belgesi

Bilgi