[] [] []
[]
[]
[Tek Çözüm Haşere İlaçlama ve Çevre Sağlığı Hizmetleri]
[Tek Çözüm Haşere İlaçlama, Fumigasyon ve Çevre Sağlığı Hizmetleri - İletişim]
[]
[Tek Çözüm Haşere İlaçlama ve Çevre Sağlığı Hizmetleri]
[Tek Çözüm Çeşme Alaçatı Haşere İlaçlama]
[Tek Çözüm Haşere İlaçlama, Fumigasyon ve Çevre Sağlığı Hizmetleri - Fumigasyon Bilgileri]
[Tek Çözüm Haşere İlaçlama, Fumigasyon ve Çevre Sağlığı Hizmetleri - İletişim]
[Tek Çözüm Haşere İlaçlama, Fumigasyon ve Çevre Sağlığı Hizmetleri - Hakkımızda]
[Tek Çözüm Haşere İlaçlama, Fumigasyon ve Çevre Sağlığı Hizmetleri - Haşere, Kemirgen, Sürüngen Hizmetleri]
[Tek Çözüm Haşere Bilgi Bankası, Zararlılar, Kemirgenler, Sürüngenler]
[Tek Çözüm Haşere İlaçlama Yöntemleri]
[Tek Çözüm Haşerelerle, Zararlılarla Mücadele Yöntemleri]
[Tek Çözüm Çeşme Alaçatı Haşere İlaçlama]
[Tek Çözüm Alaçatı İlaçlama, Böcek İlaçlama, Haşere İlaçlama]
[Tek Çözüm Alaçatı İlaçlama, Böcek İlaçlama, Haşere İlaçlama]

Yürüyen haşere, uçan haşere ve kemirgen kontrolü uygulamalarımızda sadece araştırmalar sonucu Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve  T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından uygunluğu kabul edilmiş halk sağlığı ruhsatlı haşere ilaçları ve zehirleri kullanılmaktadır.

TEK ÇÖZÜM, Alan Spreylemesi' nin başarısındaki en önemli temel sayılan Larvasit Uygulamaları kapsamında çalışmalar yapmaktadır.

Larvasit Uygulama Çalışmaları

Doğada herşey birbirine bağlıdır. Bu bağ bozulursa bütün doğal dengede bozulmuş olur. Adımlarımızı daima bilinçli atalım, düşünelim, sorgulayalım. Sağlığımızı ve geleceğimizi yetkisiz ve belgesiz kişilere emanet etmeyelim. Sağlıklı ve huzur dolu bir yaşam dileğiyle.

Doğayı Koruyalım

Haşere probleminizin gerçek çözümü için T.C. Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilen  Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaç Uygulama İzin Belgesine sahip ruhsatlı firmalardan ilaçlama talebinde bulununuz. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Çamkese böceği ile mücadele yöntemleri kısaca mekaniksel, kimyasal ve bu ikisinin kombine edilmesi demek olan entegre mücadele ve ayrıca biyolojik mücadele olmak üzere gruplandırabiliriz.


1- Mekaniksel savaş: Keseleri ağaç üzerinden kesip toplayarak yakma, yumurta koçanlarını toplamak suretiyle yok etmek, krizalitlerini topraktan çıkarıp toplayarak yok etmek ve nihayet keseler içersine petrol dökmek suretiyle öldürmek şeklinde uygulanır.


2- Kimyasal savaş: Çam keseböceği ile mücadelede en uygun zaman tırtılların l. ve 2. stadlarda, çok küçük ve korumasız olduğu, parazit ve yırtıcıların ise henüz doğada bulunmadığı evrede yapılan ilaçlama kesin netice vermektedir. İlaçlama, yağışsız ,açık mümkünse çok hafif meltemli bir havada yapılmalıdır. Bunun için yerel meteorolojik durum iyi takip edilmelidir.


Kimyasal mücadelenin en büyük sakıncası çoğu zaman faydalı böceklerinde yok edilmesidir.


3- Biyolojik savaş: Bu yöntem, gerek yapay olarak üretilen gerekse doğada mevcut organizmaların korunması şekliyle çoğaltılan canlılardan yararlanarak, zararlı böceklerin populasyonunu azalt­mak ve onları zararsız halde baskı altında tutabilmek yöntemidir.


Biyolojik mücadelede; virüslerden başlamak suretiyle bakteriler, mantarlar, protozoerler, nematodlar, akar ve örümcekler, binlerce yırtıcı ve parazit böcekler, böcekçil kuşlar da çok özel ve önemli bir yer işgal eder. Bu konuda ülkemizde de 1973 yılında buyana sürdürülen çalışmalardan olumlu sonuçlar alınmaya başlanmıştır

  

Mücadelesi


Ağustos sonu ve Eylül başlarında kelebekler kozayı delerek topraktan çıkar. Dişi kelebek çiftleşmeden sonra bir gün içersinde yumurtalarını koyarak yumurta koçanını meydana getirir. Kısa bir müddet sonra ölür. Bu keseler ayna kıl tabir edilen bir lifli yapıya sahip ve bu ayna kıl yapı vücutta temas ettiği bölgelerde alerjik reaksiyonlar ve kızarıklıklar v.s. yapar. Aynı zamanda nefes borusu yolunu tıkayarak hayati tehdit unsuru oluşturmaktadır.

Tırtılın iki dönemi vardır. Birincisi yumurtadan çıkışı ile ilk soğukların başladığı ve kışlık keselerini örmeye başladıkları, üçüncü deri değiştirmesine kadar geçen Ekim-Şubat dönemidir. Bundan sonra ikinci dönem başlar. Bu da üçüncü deri değişiminden, krizalitleşme için toprağa inmeye başladıkları zamana kadar geçen dönemdir.

Tırtıllar genellikle geceleri beslenirler. Kapalı havalarda gündüz de beslendikleri görülmüştür. Isı 6 °C nin altına düştüğü zaman yuvalarından çıkmazlar.
Olgunlaşan ve krizalitleşmek için mutlaka toprağa inen tırtıllar, kendilerine kestane renginde oval birer koza örerler. 4 ay devam eden krizalit dönemi sonunda, yani Eylül ayında ergin hale geçerek topraktan çıkarlar. Ancak bu krizalitlerin tamamı aynı senede ergin hale gelmez, diyapoz halinde 4 yıl toprak altında kalabilir. Bu yüzden çam kese böceği ile mücadele projeleri dört yıllık periyotlara göre yapılır.

Biyolojisi

Çamı (Pinus pinea), Lübnan Sediri (Cedrus libani) bazen de Juniperus excelsa'larda tahribat yapmaktadır.

Çam kese böceği kitle üremesi yaptığında ibrelerin tamamını yok ederek ağacı çıplak hale getirir.

Thaumetopoea Pityocampa

Çam ağaçları üzerindeki beyaz pamuksu tırtıl keseleriyle kendini belli eden Çam Kese böcekleri, aslında bir kelebek türüdür ve bu kelebeklerin tırtılları ülkemizdeki orman zararlısı böcekler açısından önemli bir yer tutmaktadır. Üst üste birkaç yıl bu zararlının tahribatına uğrayan ağaçlarda boy büyümesi gerilemekte ve hacim kaybı olmaktadır.

Bu böcekler başta Kızılçam (Pinus brutia) olmak üzere Karaçam (Pinus nigra), Sarıçam (Pinus silvestris), Pinus maritima, Pinus halepensis, Fıstık

Copyright © 2009  TEK ÇÖZÜM

Çam Kese Tırtılı - Böceği Mücadelesi

Ana Sayfa

İletişim

E-Posta Gönder

Geri

İleri

Haşere Kontrolü Çalışma Sistemimiz

Sivrisinek-Karasinek Problemleri

TEK ÇÖZÜM, site ve işletmelere yönelik sivrisinek, karasinek mücadelesi kapsamında Araçüstü ULV Cihazları ile İlaçlama Hizmetleri vermektedir.

Yabancı Ot Mücadelesi

Site ve işletmelerde yabancı ot mücadelesi kapsamında, açık alanda, parke taşı döşeli zeminlerde, ilaçlama hizmetleri verilmektedir.

TEK ÇÖZÜM Haşere İlaçlama, Fumigasyon ve Çevre Sağlığı Hizmetleri, Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaç Uygulama İzin Belgesini 051 Belge Numarası ile almıştır.

T.C. Sağlık Bakanlığı İzin Belgesi

Bilgi